• ½ Lenkki
  • 4 Paahtoleipäviipaletta
  • 2 rkl Voita tai margariinia
  • 3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • ½ Tammenlehti- tai ruukkusalaattia
  • 10 Punaista minitomaattia
  • ½ Tuorekurkkua
  • 200 g Juustoa

Kastike

  • 2 dl Kermaviiliä
  • 1 rkl Sitruunamehua
  • 1 tl Etikkaa
  • ¼ tl Suolaa
  • 2 tl Sokeria
  • ½ tl Rouhittua mustapippuria
  • 2 rkl Chilikastiketta
  • ½ tl Paprikajauhetta
  • ½ dl Hienonnettua ruohosipulia

Leikkaa lenkki ja paahtoleipä kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja puserra sekoita valkosipulimurska joukkoon. Paahda makkara- ja paahtoleipäkuutiot pannulla valkosipulivoissa. Leikkaa tai revi salaatti suikaleiksi sekä halkaise minitomaatit. Kuutioi kurkku ja juusto. Sekoita aineet keskenään tai kokoa salaatti lautaselle siten, että raaka-aineet ovat ryhmittäin. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maun tasaantua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa. Voit tarjota salaattia vaikka lounaaksi, koska se on hyvin ruokaisa.