- ½ Lenkki
- 4 Paahtoleipäviipaletta
- 2 rkl Voita tai margariinia
- 3 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
- ½ Tammenlehti- tai ruukkusalaattia
- 10 Punaista minitomaattia
- ½ Tuorekurkkua
- 200 g Juustoa
Kastike
- 2 dl Kermaviiliä
- 1 rkl Sitruunamehua
- 1 tl Etikkaa
- ¼ tl Suolaa
- 2 tl Sokeria
- ½ tl Rouhittua mustapippuria
- 2 rkl Chilikastiketta
- ½ tl Paprikajauhetta
- ½ dl Hienonnettua ruohosipulia
Leikkaa lenkki ja paahtoleipä kuutioiksi. Sulata pannulla voi ja puserra sekoita valkosipulimurska joukkoon. Paahda makkara- ja paahtoleipäkuutiot pannulla valkosipulivoissa. Leikkaa tai revi salaatti suikaleiksi sekä halkaise minitomaatit. Kuutioi kurkku ja juusto. Sekoita aineet keskenään tai kokoa salaatti lautaselle siten, että raaka-aineet ovat ryhmittäin. Valmista kastike. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maun tasaantua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa. Voit tarjota salaattia vaikka lounaaksi, koska se on hyvin ruokaisa.