• 500 g Lampaanlapaa luineen
  • 1½ litraa Vettä
  • 1 rkl Suolaa
  • 2 Sipulia
  • 2-3 Porkkanaa
  • 400-500 g Keräkaalia
  • 100 g Tuoreita vihreitä papuja
  • 2 tl Valkoliekin valkosipulimurskaa
  • 2 rkl Maapähkinävoita
  • Sitruunan mehu
  • 1 dl Keitettyä pitkäjyväistä riisiä (ks. keitto-ohje pakkauksesta)
  • Suolaa
  • Vastajauhettua mustapippuria

Laita liha pataan ja kaada päälle vettä. Kiehauta ja kuori vaahto huolellisesti pinnalta. Lisää suola ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 30 minuuttia. Kuori ja paloittele sipuli ja porkkanat. Paloittele kaali ja pavut. Lisää vihannekset ja valkosipulimurska pataan ja anna kiehua vielä 20 minuuttia.Nosta liha padasta, irrota liha luusta ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Ota puolet liemestä erilleen. Soseuta vihannekset lopun liemen kanssa. Laimenna vihannessose erilleen otetulla liemellä sopivan paksuiseksi keitoksi. Sekoita joukkoon liha, maapähkinävoi, sitruunamehu ja riisi. Mausta suolalla ja pippurilla.